Welkom bij ZTC Maashorst


"Samen genieten van de sport"

Alle niveaus bij elkaar

ZTC Maashorst (Zwem- en Triathlonclub Maashorst) is een club van enthousiaste Triathleten, Open Water Zwemmers, en andere combiduursporters van alle niveaus. Van beginners tot ervaren afstandsbeulen. We willen het beste uit onszelf naar boven halen, maar ieder op de manier die bij hem of haar past.

We gaan ervoor om samen te trainen, af en toe informatiebijeenkomsten te organiseren, leuke kleinschalige evenementen te organiseren en we doen het onder het motto "Samen genieten van de sport".

Welkom bij de club!

“LAST RUNNER STANDING” - 2021 Challenge

Hoeveel rondes houd jij vol?

Ben je toe aan een sportieve uitdaging? Zorg dan dat je erbij bent op zondag 19 december 2021!

Dan staat "Last Runner Standing" op het programma, een afvalrace waarbij je elk half uur een ronde loopt van 4 of 5 km. Je start om 9.00 uur en exact elk half uur start je een nieuwe ronde. Dit wordt elk half uur herhaald tot je niet meer kan, er nog één loper over is of het 14.00 uur is. Hoe sneller je loopt, hoe meer rust je hebt! Ben je bijvoorbeeld na 25 minuten weer bij de start, dan heb je 5 minuten rust voordat je weer begint aan je volgende ronde. Doe je er langer over dan 30 minuten? Dan is de race helaas voor jou voorbij. Houd je het vol tot het einde? Dan heb je een afstand afgelegd van 40 of 50 km!

Schrijf je dan hier in.

Vanaf nu ook binnenzwembad triathlon zwemtraining mogelijk

Vanaf 1 november bieden wij ook binnenbad zwemtrainingen aan. Op dinsdag zwemmen we van 20:00 - 21:00 & zaterdag van 7:00 - 8:00 in de winterperiode en in de zomerperiode wordt er één keer gezwommen. Meer informatie kun je hier vinden.

Club triathon van 3 oktober afgelast

Helaas is door de slechte weersomstandigheden de clubtriathon afgelast.

EHBO cursus voor trainers en leden

Vandaag 13 september zijn alle trainers en diverse leden geslaagd voor hun EHBO certificering "EHBO bij Volwassenen + Eerste hulp aan Sporters". Wederom een mooie prestatie die onze club een stuk veiliger maakt.

TRY-OUT triathlon

Zondag 12 september hebben we een "Try-out" triathlon georganiseerd.

Om 9:00 uur doken deelnemers het water van De Kuilen in voor de 500 meter zwemafstand. Voor de 20 kilometer wielrennen was een mooie route rond Langenboom uitgestippeld. Tot slot de 5 kilometer hardlopen over het pad door natuurgebied De Kuilen tussen de Schotse Hooglanders. En als afsluiting een lekker kopje koffie of thee bij "Standbar Goeidag".

Doel van de try-out triathlon is om als club een gezamenlijk activiteit te beleven, kennis te maken met de nieuwe leden en de routes te verkennen zodat een ieder zich kan voorbereiden op 3 oktober (de training-triathlon).

De triathlon training komen eraan, 12 september en 3 oktober!

Bereid je voor, het wordt weer een leuk evenement zoals vorig jaar, we gaan de 1/8, 1/4 en een kinder triathlon organiseren. Wederom op de prachtige locatie De Kuilen in Mill. Details kun je op de evenementen pagina vinden.

De trainingen zijn gestart!

Vanaf 1 juni starten alle trainingen weer. Zorg dat je erbij bent zodat we er een mooi seizoen van gaan maken. Klik hier voor de trainingstijden.

Virtual trainingen seizoen 2021 zijn gestart

Vanaf 1 maart zijn de "virtual" trainingen gestart. Tijdens de huidige lockdown bieden we via de trainings groepsapp trainingen aan om de leden te motiveren om hun conditie op pijl te houden. Dit zodat we (als alles meezit) er toch een mooi seizoen van kunnen maken.

Nieuwjaarsduik op eigen houtje

Bij 1 januari hoort (voor sommigen) ook een nieuwjaarsduik. Grote evenementen gaan niet door, dus hebben een aantal leden van onze club toch een nieuwjaarsduik gemaakt. Een mooie manier om 2021 fris te kunnen starten. Om 11.00 uur waren de eersten aanwezig bij de Kuilen in Langenboom. Vervolgens hup kleren uit en de meesten gingen met een vaartje het koude water in. Een paar kinderen deden ook mee, heel dapper! Met een watertemperatuur van 6 graden was het echt fris. In de middag zijn er nog andere leden gegaan. Wat een bikkels! En wat een mooi begin van een nieuw jaar!