Nieuws

Wat speelt er in de club

“LAST RUNNER STANDING” - 2021 Challenge

Hoeveel rondes houd jij vol?

Ben je toe aan een sportieve uitdaging? Zorg dan dat je erbij bent op zondag 19 december 2021!

Dan staat "Last Runner Standing" op het programma, een afvalrace waarbij je elk half uur een ronde loopt van 4 of 5 km. Je start om 9.00 uur en exact elk half uur start je een nieuwe ronde. Dit wordt elk half uur herhaald tot je niet meer kan, er nog één loper over is of het 14.00 uur is. Hoe sneller je loopt, hoe meer rust je hebt! Ben je bijvoorbeeld na 25 minuten weer bij de start, dan heb je 5 minuten rust voordat je weer begint aan je volgende ronde. Doe je er langer over dan 30 minuten? Dan is de race helaas voor jou voorbij. Houd je het vol tot het einde? Dan heb je een afstand afgelegd van 40 of 50 km!

Schrijf je dan hier in.

Vanaf nu ook binnenzwembad triathlon zwemtraining mogelijk

Vanaf 1 november bieden wij ook binnenbad zwemtrainingen aan. Op dinsdag zwemmen we van 20:00 - 21:00 & zaterdag van 7:00 - 8:00 in de winterperiode en in de zomerperiode wordt er één keer gezwommen. Meer informatie kun je hier vinden.

Club triathon van 3 oktober afgelast

Helaas is door de slechte weersomstandigheden de clubtriathon afgelast.

EHBO cursus voor trainers en leden

Vandaag 13 september zijn alle trainers en diverse leden geslaagd voor hun EHBO certificering "EHBO bij Volwassenen + Eerste hulp aan Sporters". Wederom een mooie prestatie die onze club een stuk veiliger maakt.

TRY-OUT triathlon

Zondag 12 september hebben we de "Try-out" triathlon georganiseerd.

Om 9:00 uur doken deelnemers het water van De Kuilen in voor de 500 meter zwemafstand. Voor de 20 kilometer wielrennen was een mooie route rond Langenboom uitgestippeld. Tot slot de 5 kilometer hardlopen over het pad door natuurgebied De Kuilen tussen de Schotse Hooglanders. En als afsluiting een lekker kopje koffie of thee bij "Standbar Goeidag".

Doel van de try-out triathlon is om als club een gezamenlijk activiteit te beleven, kennis te maken met de nieuwe leden en de routes te verkennen zodat een ieder zich kan voorbereiden op 3 oktober (de training-triathlon).

De triathlon training komen eraan, 12 september en 3 oktober!

Bereid je voor, het wordt weer een leuk evenement zoals vorig jaar, we gaan de 1/8, 1/4 en een kinder triathlon organiseren. Wederom op de prachtige locatie De Kuilen in Mill. Details kun je op de evenementen pagina vinden.

De trainingen zijn gestart!

Vanaf 1 juni starten alle trainingen weer na lang stil gelegen te hebben vanwege de Corona maatregelen. Zorg dat je erbij bent zodat we er een mooi seizoen van gaan maken. Klik hier voor de trainingstijden.

Virtual trainingen seizoen 2021 zijn gestart

Vanaf 1 maart zijn de "virtual" trainingen gestart. Tijdens de huidige lockdown bieden we via de trainings groepsapp trainingen aan om de leden te motiveren om hun conditie op pijl te houden. Dit zodat we (als alles meezit) er toch een mooi seizoen van kunnen maken.

Nieuwjaarsduik op eigen houtje

Bij 1 januari hoort (voor sommigen) ook een nieuwjaarsduik. Grote evenementen gaan niet door, dus hebben een aantal leden van onze club toch een nieuwjaarsduik gemaakt. Een mooie manier om 2021 fris te kunnen starten. Om 11.00 uur waren de eersten aanwezig bij de Kuilen in Langenboom. Vervolgens hup kleren uit en de meesten gingen met een vaartje het koude water in. Een paar kinderen deden ook mee, heel dapper! Met een watertemperatuur van 6 graden was het echt fris. In de middag zijn er nog andere leden gegaan. Wat een bikkels! En wat een mooi begin van een nieuw jaar!

2020

Virtual 2020 Challenge

Net als de twee afgelopen jaren was het idee om ook dit keer een jaarafsluiting te doen in de vorm van een zwemevenement. En toen gingen ineens de zwembaden dicht... alweer... balen natuurlijk, maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan! In de zomer zijn we inventief geweest met onze eigen triathlons en ook nu kwamen er al gauw nieuwe plannen.


Op zaterdag 19 december 2020 was het zo ver. Het vertrekpunt was De Kuilen in Langenboom waar eerst werd gefietst op de mountainbike of de racefiets, 20,20 km. Natuurlijk werden de richtlijnen nageleefd. Daarna volgde hardlopen via het Duits lijntje naar Uden en weer terug, ook 20,20 km.


Een enkeling is ook nog het water in gegaan voor een stukje zwemmen... brrrr... Anderen, die niet maar de Kuilen konden komen, hebben vanuit thuis gefietst of gewandeld. En zo ontstond er wederom een ontzettende saamhorigheid. Wat een fijn clubje en wat een mooie sportieve prestaties. Op naar 2021 met nog veel meer mooie sportmomenten!

Moonlight Swimming

Het open water seizoen loopt officieel af op 1 oktober 2020. De training van dinsdag 29 september 2020 werd dus de laatste van het officiële seizoen. Plannen voor een naborrel vielen in het water door de nieuwe coronamaatregelen, maar we werden aan het einde getrakteerd op een mooie zonsondergang en een weerspiegeling van de opkomende maan.

Moonlight swimming, wat een genot.

Natuurlijk zullen er nog liefhebbers zijn om door te trainen in het open water. Volg daarvoor de groepsapp.

Kijk wel uit voor de temperatuur van het water. Onderkoeling ligt op de loer, vooral aan hoofd, handen en voeten.

Olympische triathlon De Kuilen september

Op zondag 13 september 2020 hebben de leden van ZTC Maashorst een Olympische afstand georganiseerd.

Rond 8:00 uur doken 9 deelnemers het nog frisse water van De Kuilen in voor de 1.500 meter zwemafstand. Voor de 40 kilometer wielrennen was een mooie route rond Langenboom uitgestippeld. Tot slot voor de 10 kilometer hardlopen nog twee rondjes over het pad door natuurgebied De Kuilen tussen de Schotse Hooglanders.

Bij de eindstreep was er een enthousiast publiek om de triathleten aan te moedigen. Onze diskjockey liet voor de eindstreep de muziek "The Eye of the Tiger" klinken en onder het genot van een hersteldrankje konden we in de stralende zon met trots terugkijken op onze prestaties. Kortom het was "kei" gezellig.

Kwart triathlon De Kuilen augustus

Op zondag 23 augustus 2020 hebben we een 1/4 triathlon georganiseerd.

Rond 8:00 uur doken 11 deelnemers het water van De Kuilen in voor de 1.000 meter zwemafstand. Voor de 40 kilometer wielrennen was een mooie route rond Langenboom uitgestippeld. Tot slot voor de 10 kilometer hardlopen nog twee rondjes over het pad door natuurgebied De Kuilen tussen de Schotse Hooglanders.

Bij de eindstreep was er een enthousiast publiek om de triathleten aan te moedigen.

Achtste triathlon De Kuilen augustus

Op zondag 16 augustus 2020 hebben de leden van ZTC Maashorst een 1/8 triathlon georganiseerd.

Rond 8:00 uur doken 14 deelnemers het nog frisse water van De Kuilen in voor de 500 meter zwemafstand. Voor de 20 kilometer wielrennen was een mooie route rond Langenboom uitgestippeld. Tot slot nog 5 kilometer hardlopen over het pad door natuurgebied De Kuilen tussen de Schotse Hooglanders.

Evenementen kalender